Hypnose

Met de term hypnose wordt een bewustzijnstoestand aangeduid waarbij je je  cliënt diep Met de term hypnose wordt een bewustzijnstoestand aangeduid waarbij je je cliënt diep ontspannen is en volledig geconcentreerdontspannen is en volledig geconcentreerd.

Hypnose / hypnotherapie is het gebruik van deze trance door een hypnotherapeut om te komen tot verandering van gevoel/gedrag.
Dagelijks komen we in een hypnotische(trance) toestand , wanneer we een boek lezen en we zijn zo geconcentreerd aan het lezen dan kun je zeggen dat je in een hypnotische toestand bent, want je hoort bepaalde dingen die gebeuren niet.

Een lift is ook een mooi voorbeeld, waar je zo geconcentreerd op de nummertjes van de verdieping aan het kijken bent dat je even de mensen om je heen vergeet.

Deze bewustzijnstoestand is niets nieuws, net als slaap, bewust zijn, bewusteloos en dromen bestaat de hypnotische toestand al zolang er mensen zijn.
Bij hypnotherapie worden deze natuurlijke trance-ervaringen doelbewust gestimuleerd door gebruik te maken van de techniek hypnose.
Iedereen kan leren door middel van hypnose in trance te gaan. Vervolgens leer je vertrouwd te raken met je eigen concentratie mogelijkheden.
Je zult merken dat deze vorm van verhoogde concentratie en diepe ontspanning prettig is.

Tegelijkertijd houd je volledig controle over je geest en lichaam. Door je sterk te concentreren op je innerlijke wereld kunt je mogelijkheden in jezelf ontdekken waarvan je je eerst niet bewust was.

De therapeut ondersteunt je in je proces.

Externe informatielinks

hypnose startpagina