Counseling

Wat is Counseling?

Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Het is een combinatie van o.a. psychotherapie, psychologie, gesprekstherapie met het accent op het holistisch benaderen van een persoon.

Counseling is niet identiek aan coaching

Coaching is erop gericht iemand te motiveren, counseling is erop gericht om te ontdekken waar het probleem ligt en een cliënt de steun te geven zodat hij/ zij dit op eigen kracht kan oplossen. Een vorm van coaching kan wel onderdeel zijn van het counselingproces.

Daarbij is het grote verschil met de meeste vormen van hulpverlening dat counseling niet-directief is. M.a.w. er wordt geen diagnose gesteld waar rechtstreeks naar toe wordt gewerkt, maar de cliënt bepaalt zelf het tempo en maakt zelf de beslissingen en bepaalt zelf de oplossing. Als cliënt word je niet in een hokje gestopt, maar word je geaccepteerd en gerespecteerd zoals je bent. Ieder mens heeft zijn eigen en unieke leven en daar hoort ook een eigen en unieke benadering bij met daaruit vloeiend een eigen en unieke oplossing.

>> Wanneer counseling

Wat ik voor je kan betekenen

Ik als counselor ondersteun je en begeleid je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen bijvoorbeeld klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel. Persoonlijke counseling kan je helpen de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met mij als counselor gaan we op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Ik zal je in in dit proces optimaal steunen zodat je weer zo goed mogelijk kunt functioneren.

 

Externe links

www.counselling.nl