Ogen en Puurheid

Als kind al waren ogen voor mij heel belangrijk en ze trokken me altijd aan.
Zo ontdekte ik ook dat sinterklaas niet bestond, de ene had namelijk blauwe ogen en de andere had bruine ogen. Dat wekte wat vragen op, die mijn moeder niet kon beantwoorden 🙂

Ook betrapte ik me later erop dat ik mensen vaak in hun rechteroog aankijk, ik kijk bijna nooit in hun linkeroog. Ik heb nog niet geheel ontdekt waarom dat is. Wel weet ik waarom ogen mij als kind al fascineerden en nog steeds trouwens.

Ogen zijn de spiegels van de ziel, in de ogen zie ik alles en voel ik het ook bij me binnenkomen. Met je ogen kun je eigenlijk niets verbergen voor een ander. Al zou je af en toe wel willen. Want hee we hebben allemaal onze dingetjes die we niet graag laten zien, maar kijk iemand die je goed kent in de ogen en hij of zij ziet het aan je.

En het mooiste wat je kunt zien en voelen aan en bij een oog van i
emand als hij of zij je aankijkt, is de PUURHEID  van iemand. En dat is wat me echt kan raken en wat me ook raakt. Als je van dieren houdt…..dieren zijn echt de meest pure wezens die er zijn. Als die je aankijken, dat voel je meteen, die onvoorwaardelijke liefde, dat is een gevoel dat me intens kan ontroeren. Telkens weer, een onbeschrijflijk gevoel.

Maar ik zie helaas ook heel veel mensen waarbij ik de puurheid zie, maar ik voel het niet. En dat komt doordat ze die puurheid hebben verstopt onder een aantal laagjes. Beschermlaagjes, zodat ze niet zo kwetsbaar zijn. Laagjes die zijn gecreeerd door gebeurtenissen, opvoeding enz. Ze laten hun ware aard niet zien.

En dat is zo jammer, want je mag laten zie wie je bent, je mag zijn wie je ECHT bent. En dat gaat resoneren, je bent jezelf, je laat je puurheid zien, je trekt mensen aan die je fijn vindt en je gaat je happy voelen.

En dat alleen allemaal door gewoon jezelf te ( durven ) zijn.

Dus toen Cisca mij vroeg, wat vind je belangrijk bij het maken van foto’s, was ogen een van die dingen. Het oog op de foto is mijn oog.

Ik laat je dus ook mijn kwetsbare puurheid zien. Voel je het?

Laagjes of geen laagjes, ik zie jouw puurheid toch wel.
Durf jij het aan aan de rest van de wereld te laten zien?
Laat me je helpen om je van een laagje, of 2 laagjes of misschien meer laagjes te ontdoen.

Zodat de wereld mag gaan genieten van jouw sprankelende ogen en jouw puurheid.
Gewoon jij

Liefs Suzanne